De app Natuur Routes helpt je genieten!

De wandelroutes van Natuurmonumenten, wie kent de paaltjes met gekleurde pijlen nou niet. Handig maar tijdens gezelligheid is een paaltje zo gemist. De app Natuur Routes geeft de oplossing. Je volgt de wandel-, fiets- of vaarroute via je smartphone. Door de gps-gegevens van de telefoon is je positie afgebeeld op de route met een handig kaartje.

De Natuur Routes app doet meer als helpen navigeren

De app geeft ook aanvullende informatie over de routes in Nederland. De telefoon trilt op interessante plekken en geeft extra informatie over die punten, bijvoorbeeld met foto’s of een verhaal van de boswachter. Een leuke aanvulling voor wie meer diepgang wenst, tijdens de vakantie of een weekendje weg.
Als je nu al denkt, dat is helemaal niets voor mij, wandel dan lekker met mij mee!. Dan navigeer ik voor jou en heb je heel helemaal geen app, smartphone of plaatje nodig. Kijk of er een evenement is naar jouw keuze of bericht mij voor een advies.
Natuur Routes Natuur Monumenten
Natuur Routes Natuur Monumenten

Installatie Wandelapp Natuur Routes

De wandelapp Natuur Routes van Natuurmonumenten is verkrijgbaar voor
iPhone, Android en Windows Phone. De app is te vinden in de: App store, Play Store of bij Microsoft

Na de installatie moet je eerst nog toestemming verlenen tot (onder andere) je locatiegegevens. Zonder je actuele locatie kun je niet navigeren. Na de voltooiing van installatie en toestemming kom je direct in het startscherm waar je een route kunt zoeken. Op basis van een aantal filters kan je je keuze versimpelen. Wil je wandelen, fietsen, met de kano of familie eropuit?

Ruim aanbod van wandel-, fiets- en vaarroutes

Natuurmonumenten geeft aan dat er ruim 300 wandel-, fiets- en vaarroutes in de app zijn. Van speciale routes voor kinderen tot langeafstandsroutes door prachtige landschappen.

Maak een keuze uit het type route (wandel-, fiets- of vaarroute) en vul de plaats in waar je op pad wilt en klik op TOON ROUTES. Daarna worden de bijpassende routes getoond in een lijst. Daarna kun je nog een filter toepassen voor bijvoorbeeld afstand en eigenschappen zoals onder andere horeca en honden toegestaan.

Note! Je krijgt de vraag om òf ‘route-abonnee’, òf lid van Natuurmonumenten. Abonnee kosten, € 4,99 per jaar, lidmaatschap van Natuurmonumenten is € 2,75 per maand De app is dan volledig te gebruiken zonder berperkingen.Na dit weg te klikken (je kan je keuze nog overwegen), kom je in het keuzeoverzicht en kan je 3 routes gratis uitproberen, wellicht downloaden als proef.Als je de volledige app wil gebruiken steun je ook gelijk een zeer goed doel. Niet alleen gebruik je de app voor meer plezier, je steunt ook de natuur waar je zo graag in vertoeft. (exacte bedragen kunnen veranderen)
 • Er is ook een uitgebreide zoekfunctie waarbij je ook de afstand en eigenschappen (zoals: horeca en honden toegestaan) van de gewenste route op kunt geven.
  De zoekresultaten worden onder elkaar weergegeven in een lijst gesorteerd op afstand vanaf de locatie die je hebt ingegeven. De informatie die wordt getoond is:
  Naam van de route
  Type route
  Afstand
  Plaats
  Afstand vanaf de opgegeven locatie

Gratis download, datagebruik en freenium

Wanneer je een route selecteert kun je deze (net als de app) gratis downloaden. Handig om dit vooraf thuis te doen met wifi zodat het onderweg geen extra data kost. Lees ook de extra informatie over de gekozen route in de app, en voorkom verrassingen. De extra informatie bevat:
Beoordeling
Korte samenvatting van de route
Wel of geen honden toegestaan
Vertrekpunt
Mogelijkheid om te navigeren naar het startpunt
Informatie over openbaar vervoer en eigen vervoer

Zodra je de route hebt gedownload verschijnt de knop “Start Route”. Wanneer je hierop klikt verschijnt een kaart waarop de route is ingetekend. 

Op de kaart staan meerdere informatiepunten, uitzichtpunten, maar ook horecagelegenheden aangegeven. Wanneer je aan het wandelen bent, attendeert de app je wanneer je een informatiepunt bereikt. Als je in de app op dit punt klikt krijg je meer informatie over wat je daar (kunt) zien. Dit kan een korte tekst zijn of een luisterfragment. 

Gratis en freenium gebruik

De route-app is gratis en onbeperkt te gebruiken voor leden van Natuurmonumenten.
Ben je geen lid? Probeer de app dan gratis, met een aantal (maximaal 3) gratis routes. Heb je genoten van de routes en wil je onbeperkt genieten? Stap dan over van freenium* naar betaald.
Dit geeft alle functies en je draagt bij aan behoud van je eigen favoriete omgeving.

*freenium, gebruik en download is gratis echter met een beperking van inhoud en of functies

Leden Natuurmonumenten

Lid worden van Natuurmonumenten kan al vanaf € 2,95 per maand en dan help je de natuur en je eigen favoriete omgeving te behouden. Wil je de app Natuur Routes voor minder geld en toch onbeperkt gebruiken? Steun de natuur dan jaarlijks met een kleine bijdrage van nog geen vijf euro. Ook dan maak je onbeperkt gebruik van de routes in de app en help je de natuur te groeien en bloeien.

Tips en uitleg voor gebruik van de app Natuur routes

Boswachter Gradus Lemmen van Natuurmonumenten legt de werking van de app Natuur Routes duidelijk uit in dit filmpje:

Wil je meer tips en nieuws op je digitale deurmat?

Blijf op de hoogte middens de wandel nieuwsbrief. Deze komt op onregelmatige basis en ik zal je nimmer spammen. Beloofd!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp