NS wandelingen, wandel van station naar station.

NS wandelingen

Op pad met de NS

Met NS wandelingen wandel je van station naar station. Je kunt kiezen voor verschillende afstanden, of locaties door het land. Wandelingen door het bos, de stad, langs het strand of door de duinen. Met het gemak van bereikbaarheid door de mooiste gebieden van Nederland.

Paden

Deze wandeltochten volgen merendeels een stukje een Lange Afstand Wandelpad (LAW) of een streekpad. In sommige gevallen een onderdeel van een wandelknooppunten netwerk. De wandelingen voeren door bos en over hei, over landgoederen en akkers, door dorpen, over dijkjes en langs rivieren. Zowel de LAW’s en streek paden als de aanloop- en aftak routes van en naar stations zijn met wit-rode of geel-rode blokjes bewegwijzerd.


Posbank wandeling Carina maakt ook gebruik van de NS. Het grote voordeel is dat de wandeling dan niet te lang of te zwaar is.  Wat is een gps wandeling?

Wandeltips georganiseerde wandeltochten

De mooiste gebieden van Nederland

Met behulp van de routebeschrijving én de markering wandel je op uw gemak door de mooiste gebieden van Nederland.
Behalve de routebeschrijving tref je tevens een duidelijk kaartje aan met ingetekende route en informatie over natuur, landschap en bezienswaardigheden onderweg.

Informatie

Elke route geeft je praktische informatie over:

  • Beschrijving, route en afstand
  • LAW (Lange Afstand Wandelpad)
  • Percentage verhard/onverharde paden
  • Of honden zijn toegestaan
  • Eventuele bijzonderheden.

Wandeltochten

Alle NS wandelingen zijn ontwikkeld en uitgezet door medewerkers van de Stichting Wandelnet. In het begin van elk jaar worden er meestal een viertal nieuwe routes uitgebracht, terwijl er dan weer een viertal routes komen te vervallen. Alle routes variëren per wandeldag in een lengte tussen de 10 en 23 kilometers. De routebeschrijvingen en routekaartjes van elke wandeltocht zijn gratis te downloaden via NS wandelingen.

Vervallen NS wandelingen

Vervallen NS wandelingen zijn uiteraard nog steeds leuk om te bewandelen en nog steeds te vinden. Markeringen kunnen (onderweg) wel ontbreken en dus ben je afhankelijk van een beschrijving. Op Voetstappen.nl is het mogelijk oude wandelingen te zoeken, beschrijving te downloaden/ printen of een GPS bestand te downloaden. (Voor gebruikers van een GPS APP of GPS ontvanger). Ook deze website bevat mooie wandelingen door heel Nederland.

Posbank wandeling Carina

Kijk in de agenda voor geplande evenementen

Voel je vrij iets te vragen of je ervaring te delen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

(Alle inzendingen worden gelezen en gecontroleerd)