Wandelen met een beperking

Wandelen is niet alleen weggelegd voor valide mensen. Mensen met een functiebeperking (rolstoel- en scootmobiel gebruikers, blinden, mensen met een beperkt uithoudingsvermogen, mensen met een verstandelijke beperking, ouderen) willen, net als ieder ander, van de natuur kunnen genieten. Wie wil er nou niet een wandeling of ritje door het bos maken, vogels bespieden, vissen, picknicken of vanaf een uitzichtpunt de hei bekijken.

Stimulans en motivatie


Steeds meer organisaties en instanties stimuleren mensen met een beperking of chronische aandoening te gaan sporten. Wandelen is dan een prima optie en met wat aanpassingen voor bijna iedereen mogelijk. Zelf wandel ik zonder evenwichtsorganen, artrose (en andere beperkingen) nog de mooiste stukken in Nederland. Juist het wandelen heeft mij op de been gehouden en motiveert mij zo gezond mogelijk te blijven. Dit is ook wat ik over wil brengen op valide en minder valide mensen, samen kan je het zo leuk hebben. Wandelen met een beperking betekend niet dat het onmogelijk is.

Jamie Andrew beklom zonder handen en voeten de 4478 meter hoge Franse Alpen. Dan kunnen wij toch zeker een stukje wandelen?

Wandelen is gezond… voor iedereen!

Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat wandelen gezond is. Wat je zoals verbeterd door te gaan wandelen?

Wandelen met een beperking is voor (bijna) iedereen mogelijk. Laat je dan ook niet weerhouden door je beperking of chronische aandoening, er is veel mogelijk. Neem bij vragen contact op met, je (sport)arts en/of (sport)fysiotherapeut en/of lees het boek Gezond wandelen voor praktische informatie over wandelen in het algemeen en wandelen met een beperking in het bijzonder.

De website van “wandelen met een beperking” heeft een mooi overzicht van mogelijkheden. En als je wil kan ik je persoonlijk helpen!