GPS wandelen, genieten en nooit meer verdwalen.

Ik heb een talent voor verdwalen en dus maak ik gebruik van mijn Garmin Etrex 30x. Dit apparaat helpt mij signalen van 24 satellieten te ontvangen. Met een GPS wandelen en toch verdwalen, zelfs mij lukt dat niet.

Eerst gebruikte ik de app Topo-GPS wat prima beviel. Nadeel was alleen het batterij verbruik op de smartphone. Ook ging het beeld tollen als er meer bomen waren dan in een stad. (inmiddels niet meer) Een officiële GPS is naar mijn ervaring nauwkeuriger het kan langer op een set batterijen werken als een smartphone.

De kick van GPS wandelen (nooit gedacht, toch gekregen)

Na mijn eerste paar wandelingen durfde ik het aan mensen mee te nemen op een geplande route. Ik kreeg de naam “bekende kilometer van Evert” doordat ik wel eens vergat op mijn scherm te kijken. (oeps!) En dus liepen we een klein stukje extra. Wat ik niet had gedacht was dat dit zoveel plezier zou geven, zoveel voldoening.

GPS-ontvanger Etrex 30X workshop praktijk lessen
GPS-ontvanger Etrex 30X workshop praktijk lessen
Mijn eigen vertrouwde Garmin Etrex 30X, ik wil niet meer zonder.

Extra motiverend, zelfs binnen!

Nu na drie jaar later teken en organiseer ik wandeling na wandeling. Geheel naar eigen smaak en ongeacht land. En ook als gast deelnemer is het leuk om de route vast te leggen voor later of als inspiratie.

Mij motiveert het vaker te gaan wandelen. Ik geniet al voordat ik een stap heb gezet. Ik maak graag wandelingen en dus geniet ik al werkend op de computer. Wil je meer weten over het GPS wandelen? Lees dan hier verder..

Wil jij (wandel)nieuws ontvangen? Geen spam, geen onzin, vooral wandelingen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp