De GPS-ontvanger veelzijdig en handig

Een GPS (afkorting van Global Positioning System) ontvanger van tot wel 35 GPS-satelieten. Van de aarde naar de satelliet en de GPS-ontvanger.

Het lijkt sterk op navigeren in de auto echter deze werken ook in de natuur of op de fiets. Als je een GPS_ontvanger koopt, zou je denken dat die even eenvoudig werkt als een auto variant.

Het gebruik van een GPS-ontvanger is op zich niet moeilijk. Wel is het zo dat er heel veel verschillende toestellen zijn, met heel veel verschillende mogelijkheden.
Het onder de knie krijgen daarvan is een kwestie van doen.

Het lijkt moeilijk, ga het gewoon doen

Een GPS-ontvanger is geschikt voor veel meer als alleen op de weg, in de auto of op de motor. Ook bestaan er app’s voor op een smartphone, al kost dit veel batterijgebruik en eventueel internet data. (de nauwkeurigheid is dan in bepaalde gebieden minder betrouwbaar)

Dat de ontvanger heel wat mogelijkheden heeft verrast menig persoon na aanschaf. Elke instelling heeft een gevolg voor je navigatie en dus ook waar je heen gaat. Zelf heb ik daar ook de nodige uren in voor moeten steken. Als kampioen verdwalen wilde ik hem al snel niet meer missen.

GPS-ontvanger, wandelen met de satelliet in de hand
Navigeren en bedienen van een GPS lijkt moeilijk. Eenmaal gewend wil je niet meer zonder. Zo staat je ontvanger in contact met de aarde.
GPS-ontvanger Etrex 30X workshop praktijk lessen
Mijn eigen vertrouwde Garmin Etrex 30X, ik wil niet meer zonder.

Meer ontspannen

Door het jaar geen veranderd de natuur van kale bomen naar dicht begroeide paden. Soms moet ik 100% vertrouwen dat de route echt voor mij ligt terwijl ik het pad niet meer zie. Ook kan ik met een gerust hart afwijken van de route, ik heb immers altijd een kaart in handen.

Een GPS wandeling plannen / maken is dus een samengaan van hardware (GPS en PC) en software (BaseCamp en digitale kaarten). het stelt mij in staat ontspannen te wandelen zonder een markering te missen.

Wil je meer uit je GPS-ontvanger halen?

Heb je al een GPS-ontvanger en kom je er niet goed uit? Of wil je oefenen in praktisch gebruik? Durf je niet alleen op pad? Ik kan je helpen!

Mijn ervaring wil ik met je delen en sluit het beste aan bij Garmin Etrex bezitters. Voor hulp met kaarten, Basecamp (computer software) of andere vragen kan je het beste even contact opnemen. Dan bekijken we je situatie en wellicht is maatwerk mogelijk.

Wie beter kan leren door te doen als lezen heeft hier baat bij. En buiten is waar het te ontvangen signaal is! Lekker buiten zijn, een beter leslokaal is er niet! Wat het mij doet? Lees dan hier verder

Workshop nodig?

Tot de doelgroep behoren outdoorliefhebbers die overwegen om een GPS aan te schaffen én beginnende GPS'ers die hun ontvanger beter willen leren gebruiken.

De workshops vinden buiten plaats op de Posbank of Arnhem e.o.. Data en tijden in overleg.

Voel je vrij een wandeling op te nemen met eigen GPS-app of ontvanger. Hier vind je de wandelingen.