Natuurmonumenten, hoe gaaf is dit!

Werk jij bij of voor Natuurmonumenten? Het werd al meerdere keren gevraagd en het antwoord was altijd nee. Ik dacht er al wel langer over na. Ik wil bijdragen voor het behoud van de Veluwezoom. Daar waar je van geniet helpen mooi en leuk te houden. Alleen was de vraag hoe.

Bijdragen aan de toekomst

Wie kent deze naam nou niet, de blauwe bordjes op routes van Natuurmonumenten. Afgelopen jaren ben ik meer en meer gaan genieten van de Posbank. Reden om meer te organiseren en ook wat bij te dragen. Een logische gedachte volgt, hoe en waarmee kan ik dat. Bestaande vacatures paste niet bij mij en dus in de pen dan maar.

Waarom Natuurmonumenten

Ik ben internet op gedoken om mij meer te verdiepen in de vereniging Natuurmonumenten. Ze investeren miljoenen in de natuur waar wij met zijn allen van kunnen genieten.

Natuurmonumenten bied bescherming aan natuurgebieden, waardevolle landschappen en cultureel erfgoed. Zo blijft onze natuur behouden en kunnen we hier met zijn allen nog eeuwenlang van blijven genieten.

De vereniging heeft 7000.000 leden, partner bedrijven en donateurs. Vrijwilligers met het hart op de juiste plaats zetten zich in voor iedereen, geheel belangeloos. Dankzij al deze steun kan iedereen in Nederland genieten van de afwisselende natuurgebieden.

Natuurmonumenten, hoe gaaf is dit! 1
Natuurmonumenten

Toen wist ik het, ik ga zien of ik als vrijwilliger kan bijdragen.

Het nieuwe wegen- en padenplan is in afrondende fase, routes gewijzigd, oude opgeheven en nieuwe voorzien van nieuwe paaltjes. Een passende functie bestond nog niet toen ik afgelopen zomer Natuurmonumenten ging e-mailen.

Als schot in de roos stelde ik voor wandelpaden te controleren. Binnen zitten is niks voor mij en mijn talent ligt ergens anders. En laat Natuurmonumenten nou net naarstig op zoek te zijn naar iemand die de paden wil controleren! Paden controleren en kleine herstel werkzaamheden uitvoeren, dat is hem!

Leuke uitdaging!

Zeker als je weet dat ik kampioen verdwalen ben als het gaat om “Paaltjes wandelen”. Hoe leuk is het om via Natuurmonumenten bij te dragen voor meer wandelplezier. Wellicht ook nog nieuwe gebieden ontdekken, mooi bonus!

Met trots kan ik mededelen vrijwilliger bij te gaan dragen bij Natuurmonumenten. Op naar mooie en complete paden in de prachtige natuurgebieden. Ik heb er onwijs veel zin in.

Wil je mee? In de agenda (evenementen) komen de momenten te staan dat ik paden ga controleren. Liefhebbers die mee willen kunnen zich aanmelden. Per keer maximaal 2 wandelaars zonder kosten.

Het laatste Posbank nieuws ontvangen? Schrijf je vrijblijvend in, ik doe niet aan spam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp